Міжнародні автоперевезення вантажів

У практиці міжнародних автомобільних перевезень колосальну роль відіграють спеціальні засоби доставки, серед яких найважливішу роль відіграють трансконтинентальні контейнеровози та близькі до них за вантажопідйомністю та можливостями найпотужніші рефрижератори та інші види спеціалізованого автомобільного транспорту. Ці типи машин обслуговують більшу частину великих міжнародних транспортних потоків, як транзитних, так і спрямованих до отримувачів в Україні. Однак, використання автомобільного транспорту для міжнародного руху вантажів набагато ширше. Наприклад, транзит до деяких країн Середньої Азії чи Закавказзя набагато простіше здійснювати автомобільним транспортом, ніж залізничним. Більше того, залізничний транспорт досить часто просто не має можливості організувати такі поставки на регулярній основі через обмеженість інфраструктури (малої кількості ліній у цьому напрямку, наприклад, або обмеженості транспортних терміналів, що отримують). Для того, щоб ця інфраструктура розширилася, потрібні мільйонні вкладення, тоді як автомобільний транспорт може успішно використовувати вже існуючу мережу доріг, навіть не дуже якісних і функціональних.

Крім того, дуже важливою є унікальна здатність саме автомобільного транспорту проникати глибоко в територію доставки та доставляти вантаж безпосередньо «під двері» до замовника. Навіть вантажі, які переправляються через авіаційні чи залізничні канали, зрештою виходять за допомогою автомобільної доставки. Міжнародні вантажі дуже часто здійснюються за допомогою мультимодальних компаній, які забезпечують передачу вантажів між різними видами транспорту шляхом його доставки кінцевому вантажоодержувачу. Таким чином, виходить дуже потужна та надійна структура вантажних потоків.

Потрібно враховувати, що міжнародний характер перевезень визначається насамперед наявністю оформлення міжнародних страховок для вантажів та митних документів для кожної з кордонів, що перетинаються. Практично неможливо визначити, яка кількість вантажів перетинає кордон у невеликих транскордонних торгових операціях між сусідніми регіонами, і цим часто користуються великі міжнародні компанії, наприклад, компанія “ЕКСТРАЕКОНОМ”, яка таким чином значно зменшує свої витрати.

Экстра Эконом