Правильно купуємо зимові шини

Зима – це найклопотливіший час для кожного власника авто, оскільки саме до зимових покришок пред’являються найскладніші вимоги. При цьому комплект якісної зимової гуми може пробити справжній пролом у сімейному бюджеті. Від правильного підбору гуми залежить термін її служби, комфортність їзди і безпека водіння. Не варто намагатися заощадити, до останнього моменту використовуючи літній комплект покришок, або купуючи всесезонні шини на обидва сезони.

Основні критерії підбору

При підборі зимових шин потрібно насамперед враховувати:

Умови використання шин. Для міста, сільської місцевості або екстремальних поїздок бездоріжжям потрібні різні типи покришок.

Якість дорожнього покриття. Від цього безпосередньо залежить, чи варто віддати перевагу шипованій гумі або фрикційним шинам (так званим шинам «липучкам»), до речі, на всіх вантажних автомобілях компанії «ЕКСТРАЕКОНОМ» у зимову пору року стоїть саме шипована гума.

Залежно від цього можна підібрати конкретний тип покришок, користуючись рекомендаціями виробника.

Всі зимові покришки поділяються на:

Європейська. Відмінно підходять для експлуатації в умовах м’якої зими з невеликою кількістю снігу і відсутністю різких перепадів температур. Це ідеальний варіант у тому випадку, коли більший час проводиться у поїздках містом.

Скандинавські. Призначені для суворішої зими з різкими перепадами температур, сніговими заметами і частим зледенінням. Передбачають наявність посилених боковин і додаткових борозенок – ламелів для кращого зчеплення з дорожнім покриттям.

Існує безліч марок недорогої, але при цьому якісної зимової гуми. Вона не «задубіє» в найсильніший мороз, і буде поводитися при необхідності їзди навіть у найекстремальніших дорожніх умовах. Змінювати покришки на зимові рекомендується при температурі повітря +7С, навіть якщо зима досить м’яка. До того моменту, коли сніг випаде, навіть нові покришки будуть надійно обкатані.

На що звернути увагу при покупці

Існує 3 основних «джерела» придбання покришок:

  • ринок;
  • спеціалізовані магазини;
  • інтернет-магазини автозапчастин.

Якщо важливо поєднання відмінної якості, прийнятної ціни та надійності, то варто віддати перевагу спеціалізованим магазинам.

Экстра Эконом